Avslutning i Iso-syöte -663

Det sista av vintern tog vi ut i sydligaste Lappland a la Iso-Syöte. Fint ställe med varierade spår, både med tanke på längd, plattmark, stigningar, kaffestugor och spårskick.

Torsdag kväll, efter first time i bilkö huhhu , kom vi äntligen fram till vinter wonderland. Packa ut och packa in, ut med skidorna och på med bastun. En tur på brädlapparna och därefter skönt att slänga sig i bastun-snö-bastun-snön ... Ah här skulle vi må bra under påskdagarna!

Utsikt från stugsovrummet, jag älskar att kunna se himlen och naturen
direkt från huvudkuddsposition!
Långfredagen till ära blev det långskidutflykt med betoning på utflykt. Skidspåret, jaa det drog vi själva, snön bara fortsatta och fortsatte dala ner. Aldrig har det väl tagit så länge att skida 29.9 km. Hem kom vi, och kaffedoppsenergi fick vi vid Ahmatupa, med betalning via bankgiro -tack för det! Med de till stugan nyanlända påskfirarna blev det ett litet knyck i spåret innan mörkret, spårakalli hadd som tur hitta fram!

Lördag och snowboard dag. Jag förvånas alltid att jag fortfarande kan stå och åka på snowboarden. Ett litet armpass i spåret blev det mot kvälln, bara liksom för att a le coq, korven och bastun skulle smaka ännu bättre.

This is Iso-Syöte
Söndag och vi väntar på att den utlovade solen skall dyka upp. Inte, men skidspåren finns ju kvar -som tur. Romevaaran latu med dess intervallbackar blir bra komplement till platta Pytkyn lenkki. Å åtminstone Pytkynpirtti håller dagen till ära vad de lovat, lettupäivä! Kroppen e tung men efter lite memma, spel, soffhäng känns det bra att kliva i spåret och åka iväg till savusauna vid Hakamajat som var vår för kvällen. Ohoj vilket flyt i spåren! 1000 gånger snabbare, lättare och roligare än fredagens före. Tog inte mycket krafter att komma varken uppför eller nerför! Att vi luktar rök ännu en vecka efter rökbastuns mystik är väl kanske bara hälsosamt?

Måndag och hemfärdsdags. Ett sista ryck i spåret hinns med från morgonen och HÄRLIGA TIDER vilka spår! Kilometrarna flyger förbi och handskarna som införskaffades till resan gör verkligen slag i saken -Johaug.

(bild: pintarest, www.daiktofoto.it)
Tack vintern 2016! 
663 kilometrar 
på skidorna
Muchas gracias! 

Kommentarer

Populära inlägg