Vuelta a Mallorca vol.2

Check out the route vi cyklade på denna härliga ö!

Berganti Bikes är stället på Platja de Palma där vi för andra året i rad hyrde cyklar. Väldigt nöjda med våra Moozes Squadron carbon frame! På tom mage startade vi sen färden mot Colonia Sant Jordi platsen för Mallorca Olympic Triathlon 2014. Som tur hittade vi en fin väg iform av Cami des Palmer. Väl framme konstaterade vi att på Mallorca firar man också arbetarnas dag (1.5) och håller matbutikerna stängda, nåt att sätta bakom örat. Dålig tajming med franska och panerad kyckling två dagar innan d-day.

Cami des Palmer
Att köra Triathlon i Sant Jordi är en upplevelse som rekommenderas åt alla, eliten och motionären. Snabb, platt bana som gör det möjligt att köra enligt ork och kondition. Drafting var dock endast tillåtet kvinna-kvinna och man-man(!) men inget problem för vår starka klunga på 5-6 damer. 35.2 km/h helt ok med tanke på att jag jagade ensam ett par kilometrar (fläsknäva me drickflasko!). Supernöjd i mål, sluttid 2:08:36. 17 minuter bättre än förväntan!

Simmande rymdvarelse
Söndag startar vi vår färd mot Port de Pollenca. Via cyklisternas torgparadis i Petra, väl värt extra cykelkilometrar då vi serverades färska apelsiner (helt enligt källor). Club Sandwitchen var det ju inget större fel på heller. Fortsatte via Maria och Muro, varifrån vi rullade fint nerför till Sa Pobla. Port de Pollenca nådde vi slutligen efter ett par mindre kullar. 

Bergsetapp 1 Port de Pollenca-Coll de Femenia-Coll de sa Batalla-Sa Calobra-Puig Major-Soller-Coll de Soller-Bunyola-Santa Maria-Lloseta-Selva-Moscari-Campanet-Pollenca 164 km. Sa Calobra helt klart värt sitt besök med de vindlande serpentinsvängarna. Se bara till att inte hamna bakom bussen utan kör ditt eget race. Pasta Bolognese tallriken var fin i magen, liksom Torrent de Pareis för ögat. Luta cykeln tillbaka och ta ett par steg till höger ut till dessa vackra vyer.
Ner mot Sa Calobra
Torrent de Pareis
Puig Major blev tyngre, motvind. MEN vilken nerförsbacke till Soller! 13km nerför! Uppför igen till Coll de Soller, bergsgetterna knekade bredvid, väl uppe avnjöts dagens andra måltid vid Ca´n Topa. En riktig goding! Och de 20+ serpentinsvängarna nerför gjorde gott innan vi kunde rulla hem i medvind till Pt Pollenca.

Bergsetapp 2 Pt Pollenca-Coll de Femenia-Coll de Batalla-Selva-småväg till Pollenca (+ en omväg via Alcudia för att åka medvind längs 7km strandbryn) 74 km. Vi tog vänster efter Coll de sa Batalla ner till Caimari och Selva och resans härligaste rullning låg framför oss. Vilken dal, vilken utsikt, vilka terassodlingar, vilka trädklungor som hängde över oss. Missa inte denna utförsåkning!

Onsdag och sista packåsnecyklingen ner till S´arenal. Cami Vell de Muro bra transportsträcka bland inlandsplätten och dess vingårdar.S´arenal, Mallorcas värsta turistfälla. Men ett bra val med tanke på närheten till Berganti, Aeroporto och den goda kebaben strax intill hamnen. 








Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg